In functie de locul de munca si activitatea pe care o desfasori, mainile tale pot fi expuse la diverse pericole. Nu exista o manusa universala care sa te protejeze corespunzator indiferent de situatiile pe care le intalnesti zi de zi. Tocmai de aceea este foarte important sa evauezi corect riscurile la care te expui. Si in functie de acestea sa alegi cele mai bune manusi de protectie. Acestea trebuie sa fie alese in asa fel incat sa iti asigure protectia necesara de-a lungul intregii zile.
Avand in vedere ca am vorbit mai sus despre evaluarea riscurilor si de faptul ca exista mai multe categorii de manusi, sa vedem care sunt aceastea si care sunt activitatile pentru care ofera protectie.
Manusi din bumbac si amestec de tesaturi – aceste manusi mentin mainile curate si ofera protectie impotriva abraziunilor. Cu toate astea s-ar putea sa nu fie suficient de rezistente in cazu in care lucrezi cu materiale dure sau ascutite. Acestea sunt recomandate pentru activitati de precizie, logistica, montaj, finisaj, productie si alte sarcini usoare. Prezinta imersii totale sau partiale in materiale aderente si impermeabile, pentru a feri mana lucratorului de apa, uleiuri si alte substante. Stratul aderent imbunatateste priza, aducand un plus de confort si productivitate.
Manusi din material cauciucat – aceste manusi pot oferi protectie impotriva unor substante chimice de concentratie moderata. Manusile cu invelis din material cauciucat pot fi folosite cu succes in activitati de laborator. Conditia fiind ca acestea sa fie suficient de rezistente pentru a proteja impotriva chimicalelor specifice care sunt manipulate.
Manusi din piele – aceste manusi sunt potrivite pentru a desfasura operatiuni de sudare. Sunt potrivite pentru aceasta activitate mai ales avand in vedere rezistenta pielii la scantei si caldura moderata. De asemenea in functie de pielea naturala din care sunt fabricate manusile acestea pot minimaliza riscurile de taieturi si abraziuni. In functie de tipul materialelor din care sunt realizate, protejeaza lucratorul de cele trei tipuri de caldura pe care acesta le poate intalni in activitatea sa: caldura radianta, caldura convectiva si caldura conductiva.
Manusi aluminizate – aceste manusi ofera protectie reflectorizanta si izolatoare. Avand in vedere aceste caracteristici, manusile aluminizate sunt recomandate pentru lucrari de sudura, lucru la cuptoare si turnatori.
Manusi din cauciuc, latex sau PVC – sunt potrivite in cazul in care lucrezi cu uleiuri sau substante chimice. Acestea sunt impermeabile, ceea ce inseamna ca pot fi folosite in diverse medii de lucru. Cum ar fi de la uzul menajer, la mediul farmaceutic si pana la laboratoare. Se muleaza perfect pe palma pentru a oferi o tactilitate si dexteritate foarte buna. Nu protejeaza mecanic, termic sau chimic, fiind utilizate in general ca o bariera impotriva germenilor si a murdariei.
Manusile de protectie heavy-duty – sunt destinate protectiei mecanice. Acestea sunt esentiale in dotarea celor care presteaza activitati grele, cu risc ridicat de accidentare. Pot fi folosite in constructii, manipularea obiectelor grele si alte activitati dificile in care manusile de protectie normale nu intrunesc toate conditiile de siguranta si protectie cerute.
Manusi anti taiere – acestea ofera protectie impotriva taieturilor accidentale, cauzate de obiectele ascutite. De obicei sunt realizate dintr-un amestec de fibre naturale si sintetice sau metale cu grade diferite de rezistenta. Acest tip de manusi pot prezenta intarituri sau imersii cu materiale sintetice pentru sporirea durabilitatii si a aderentei.
Manusile sunt o metoda eficienta de a te apara impotriva contaminarii cu diferite bacterii si virusi. De-a lungul anilor, mai multe studii au demostrat ca manusile ii protejeaza atat pe cei care le poarta, cat si pe cei care beneficiaza de serviciile lor. In plus, manusile impiedica raspandirea patogenilor periculosi si a substantelor infectioase nocive.
Dupa identificarea riscurilor, si stabilirea tipului de manusa de care ai nevoie, fii atent la alegerea marimii acesteia. O manusa prea mica te va incomoda si te va strange. Iar o manusa prea mare nu iti va permite sa iti desfasori activitatea in ritmul dorit.
Comanda cu incredere din magazinul nostru online cele mai bune manusi de protectie si ai grija ca mainile tale sa fie mereu protejate. Astfel vei evita accidentele nedorite si iti vei putea desfasura activitatea fara probleme.