Cu siguranta daca activezi intr-un domeniu in care igiena trebuie sa fie pe primul loc, vei stii care este rolul si importanta lavetelor de uz industrial. Dar sa o luam incet si sa incepem cu inceputul. In toate domeniile in care igiena are un rol crucial, pentru o igienizare corespunzatoare trebuie folosite cele mai bune lavete de uz industrial.
Este foarte important sa tii cont de acest lucru si sa folosesti materiale profesionale pentru a te incadra in normele sistemului HACCP. HACCP este acronimul expresiei de origine engleza – Hazard Analysis of Critical Control Points. In traducere HACCP inseamna – Analiza riscului si (determinarea) punctelor critice de control.
HAPPC reprezinta o serie de masuri de siguranta a alimentelor de la recoltare pana la consum.
Este un instrument cheie al managementului calitatii pentru asigurarea inocuitatii alimentelor, bazat pe identificarea, evaluarea, prevenirea si supravegherea riscurilor. Aceasta analiza se bazeaza pe un sistem de actiuni preventive in cadrul tuturor proceselor din lantul alimentar: aprovizionare, receptie, depozitare, productie si livrare.
Pentru a fi in conformitate cu toate regulile impuse in industrie, trebuie sa folosesti produse de curatenie acceptate de aceste reglementari. Lavetele de uz industrial sunt considerate cele mai potrivite in ceea ce priveste igienizarea, deoarce sunt usor de clatit, se usuca repede, iar in acest fel bacteriile nu au timp sa se dezvolte.
In industria alimentara, acestea au diferite atributii si zone pentru care se utilizeaza in functie de culoarea acestora. Sa vedem care este semnificatia fiecarei culori si care sunt zonele pentru curatarea carora au fost fabricate:
- albastru – este culoarea lavetei care curata zona de restaurant – mese, tavi, tacamuri, vesela.
- rosu – este culoarea lavetei care curata zona toaletelor si a lavoarelor.
- galben – este culoarea lavetei cu care se curata si se dezinfecteaza zona bucatariei.
- verde – este culoarea lavetei care curata zona bucatariei si zona de prepararea a mancarii.
- alb – este culoarea lavetei destinata pentru alte zone de curatare.
Desigur, repartizarea culorilor ramane la latitudinea ta sau a angajatorului in general, dar este foarte importanta ca odata atribuita o culoare unei zone, sa se tina cont de aceasta mereu. Certificarea antibacteriana pentru lavetele profesionale, in special cele utilizate in industria alimentara, reprezinta un plus de valoarea adus lavetei, prin reducerea cresterii bacteriene in structura acesteia.
In functie de compozitia materilalului, lavetele de uz industrial pot fi :
1. Lavete netesute – materialul netesut (TNT sau non-woven) este un amestec de fibre naturale cu fibre sintetice sau doar fibre sintetice. Fibrele sintetice au alte forme de legatura si nu sunt tesute. Caracteristicile lavetelor netesute sunt unice:
- rezistenta la rupere;
- rezistenta la uleiuri si solventi;
- putere mare de curatare;
- absorbante;
- durabile;
Tinand cont de toate acestea, lavetele netesute sunt ideale pentru stergeri repetate.
2. Lavete microfibra – comparativ cu lavetele clasice din material textile, care doar imping murdaria si umezeala, lavete din microfibra ridica si captureaza umezeala si murdaria, suprafata ramand curata, uscata si bine lustruita.
3. Lavete din hartie – acestea sunt de calitate superioara dar au o utilizare limitata. Lavetele de hartie air-laid sunt voluminoase, poroase si fine ceea ce le confera proprietati ridicate de absorbtie si rezistenta comparativ cu hartia obisnuita. Fibrele formeaza o structura cu ajutorul aerului, neutilizand apa ca mediu pentru imbinarea fibrelor. Printre cele mai importante caracteristici ale lavetelor de hartie air-laid sunt:
- nu zgarie, avand o textura fina;
- este antistatica;
- nu lasa scame, praf;
- structura rezistenta chiar si atunci cand este uda;
- poate fi clatita si refolosita;
4. Lavete bumbac – acestea au un grad foarte mare de absorbtie si sunt ideale pentru utilizarea in activitatea de zi cu zi atat pentru service auto, tipografii, vopsitorii, fabrici de utilaje, reparatii de stivuitoare, cat si pentru ferme de animale, depouri, abatoare, producatori de mase plasitice si pentru uz casnic.
Astfel, poti sa alegi lavetele in functie de domeniul in care activezi si de suprafetele pe care va fi nevoie sa le cureti. Tine cont de compozitia materialului si de indicatiile producatorului pentru zonele pe care le curata si alege in consecinta.
Comanda cu incredere cele mai bune lavete de uz industrial din magazinul nostru online si asigura-te ca iti desfasori activitatea in termenii legali ai igienei!